9+1 energia megtakarítási tipp

Minden családnak jól jön néhány tanács, amivel csökkenteni tudja költségeit. Sokszor teljesen hétköznapi, könnyen megvalósítható ötletekkel komoly eredményeket érhetünk el. Pénzt spórolunk és a környezetünket is óvjuk.

Kevésből nem lehet félretenni – gondolnánk, ha spórolásról van szó. Mindeközben észrevétlenül fut ki a kezünkből kis tételekben a pénz. Pedig igenis képesek vagyunk megtakarítani igen szép összeget, akár több százezer forintot is évente, ha igazán odafigyelünk a kiadásainkra. A megmaradt összeg pedig hosszú távú befektetésekre fordítható.

Tippek

1. Állítsuk a hőmérsékletet egy fokkal hűvösebbre. A különbség alig észlelhető hőérzetben, de a fűtésszámlánk akár 5-6 százalékkal is alacsonyabb lehet.

2. A nyári melegben légkondicionáló helyett árnyékolj okosan! Nem fogyasztod az energiát és az egészségednek is jobbat tesz.

3. Szellőztess intenzíven és röviden! Amikor szellőztetsz, hagyd az ablakot tárva néhány percig (kereszthuzatot is csinálhatsz, ha tudsz), majd utána csukd be újra. Ez jobb módszer, mint hosszú időn keresztül tartó szellőztetéssel hagyni a meleget elszökni a lakásból.

4. A villanyon csupán azzal évi 10-12 ezer forintot foghatunk meg, ha az elektromos berendezéseket használat után kihúzzuk a konnektorból és így nem fogyasztanak készenléti állapotban.

5. Az ablakok, ajtók körül akadályozzuk meg a levegő áramlását. Szigeteljük az ablakokat körbe és tegyünk az ablakok, erkélyajtók elé – ha olyan az ablakunk, akkor az ablakok közé –, szivacshengert vagy összetekert pokrócot. A melegnek akár a fele is elillanhat, ha a lakásban állandó légáramlat van.

6. Ne égesd feleslegesen a lámpákat! Amikor csak lehet, használd a természetes fényt!

7. Szárítógépet csak télen használjunk. Enyhébb időben teregessük ki a ruhát a szabadban. Télen csak száraz levegőjű lakásban teregessünk benn, különben nagyon megnő a benn lévő levegő páratartalma, ami könnyen penészedéshez vezet.

8. Éjszakára mindig kapcsold ki a számítógépet, ne hagyd alvó vagy képernyővédős üzemmódban!

9. Állítsd alvó üzemmódba a számítógépet, amikor nem használod! 70%-kal kevesebb energiát fogyaszt így a géped.

+1 Az így megtakarított pénzt idővel fektessük tető és/vagy homlokzat szigetelésbe, fűtéskorszerűsítésre, napkollektorba, napelembe! Háztartási gépeinket pedig idővel cseréljük le energiatakarékosakra. Sőt! Ha a fűtést is ki tudjuk váltani napelemekkel megtermelt energiával, akkor még a fűtéssel sem szennyezzük környezetünket és hosszú távon sok energiát spórolunk meg! Erről részletesebben a Fűtés napelemmel című cikkben írtam!

Szeretne többet tudni?

Ha megválaszolatlan kérdése van a napelemes rendszerekkel kapcsolatban, vagy csak szeretné egy szakember véleményét kikérni, hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol munkatársaink készséggel állunk rendelkezésére.

+36 (30) 933 7828

Cégünk számára elsőrangú az ügyfeleink elégedettsége ezért csak tapasztalt és magasan képzett szakemberekkel dolgozunk együtt.  A legjobb minőségű japán napelemeket és német invertereket telepítjük, a kínai termékeknél kedvezőbb áron! Bármilyen kérdésed is legyen, hozzánk bizalommal fordulhatsz!

Válogasson kedvére jó állapotú, megbízható, tiszta autóink közül! Pontosan milyen személyautókat bérelhet tőlünk? Tiszta, jól karbantartott tehergépjárműveink biztosan nem fognak csalódást okozni. Válasszon kedvére, és egyeztessen velünk!

Autó, teherautó és autómentő bérlés Budapesten!

Válogasson kedvére jó állapotú, megbízható, tiszta autóink közül! Pontosan milyen személyautókat bérelhet tőlünk? Tiszta, jól karbantartott tehergépjárműveink biztosan nem fognak csalódást okozni. Válasszon kedvére, és egyeztessen velünk!

Autómentő bérlése esetén természetesen helyszínre szállított bérautót is tudunk kínálni. Országos + Ausztria autópálya matricával már 25000 forintért naponta. Tapasztalt munkatársaink gyorsan és több éves tapasztalattal látják el feladatukat. Az autóbérlés során valamennyi intéznivalóra jól bevált rendszerünk van, hogy a lehető leghamarabb vihesse el autóját.