A mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatás célja elsősorban az, hogy olyan vállalkozások törekvéseit segítse elő, akik termelékenységük növekedésére elhivatottak.

A GINOP-1.2.8-20 című pályázat

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása.

A pályázat célja elsősorban az, hogy olyan vállalkozások törekvéseit segítse elő, akik termelékenységük növekedésére elhivatottak és nyitottak a fejlődésre, a megújulásra, azonban a koronavírus-járvány miatt veszélybe kerültek fejlesztési terveik. A felhívás legfőbb célja a COVID19 miatt kialakult válsághelyzet következményeinek enyhítése, a mikrovállalatok munkavállalóinak megtartása, valamint az adott cégek alkalmazottainak létszámához köthető fejlesztések megvalósítása.

A felhívás hatására ezeknek a vállalatoknak lehetőségük nyílik a fejlődésre, mely által növekszik termelékenységük is és akár új munkahelyeket teremthetnek.

Kik igényelhetik?

Ezt a támogatási formát olyan mikro-, kis-, és középvállalkozások vehetik igénybe, akik legalább egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek, magyarországi székhellyel, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek. Ezen kívül vagy egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók, vagy pedig kettős könyvvitelt vezető kis-, és középvállalkozások, egyéni cégek, szövetkezetek.

Támogatható tevékenységek

A támogatható tevékenységek között megkülönböztetünk önállóan támogatható és választható, de önállóan nem támogatható tevékenységeket. Ezeket most a teljesség igénye nélkül említjük.

Önállóan támogatható tevékenységnek tekintjük a felhívás szempontjából az új eszközök, gépek beszerzését, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítását, melyek magukba foglalhatják az automatizált termelési rendszerek, technológiák fejlesztését és megvalósítását.

A választható, de önállóan nem támogatható tevékenységekre fordíthatunk a támogatás összegéből, de meg van szabva, hogy milyen mértékben fordíthatunk például ingatlan bérlésre, forgóeszköz vásárlásra, képzésre, információs technológiai fejlesztésre. Ugyanakkor választható ezeken belül új gépek eszközök, vagy rendszerek beszerzése, a vállalkozáshoz kapcsolódó ingatlannal kapcsolatos beruházás vagy a megújuló energiaforrásokat felhasználó technológiai fejlesztések, melyek a termelés, vagy a gazdasági tevékenységgel kapcsolatosak.

Miben segíthetünk mi?

Amennyiben nem szeretne lemaradni egy ennyire remek támogatási lehetőségről, úgy forduljon hozzánk bizalommal! Sikerre visszük terveit! Tapasztalt pályázatíró munkatársaink jól tájékozottak, az általuk benyújtott pályázatok eredményesek. Pályázati terveinek kivitelezését is a kiírt feltételeknek megfelelve kivitelezzük, forduljon hozzánk bizalommal! Amennyiben további kérdései vannak a pályázat feltételeiről, kérjük elérhetőségeink egyikén vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy profi szakembereink megválaszolhassák azokat!

Ajánlatkérés