+36 (1) 699 99 88

5,92kWp napelem rendszer telepítés Budakalász

5,92kWp napelem rendszer telepítés Budakalász
5,92kWp napelem rendszer telepítés Budakalász
5,92kWp napelem rendszer telepítés Budakalász
“Sokan úgy gondolják, hogy a napelem rendszerek télen nem termelnek áramot, mert hideg van.”

Ez egy súlyos tévhit a napelem rendszerekről. Napelemes áramtermelés télen is lehetséges! A napelemek nem hőből, hanem fényből állítanak elő villamos energiát. A napelemek télen, ha napfény éri őket akár jobban is termelnek, mint a nagy melegben. Mivel a napelemek félvezetők, így jobban szeretik a hideget, mint a meleget. Akkor mégis miért termelnek kevesebb áramot a napelem rendszerek télen, mint nyáron? Mert télen kevesebb napfény éri a napelemeket. Ráadásul a napfény kicsi beesési szögben érkezik a napelem modulra, így a napelem kevésbé tudja elnyelni. Ezen a napelemek dőlésszögének szezonális beállításával lehet is segíteni, növelve ezzel a napelemek téli hatásfokát. A lényeg az, ha van napfény és az eléri a napelemet, akkor a napelem áramot termel. Tehát a napelem rendszer télen is hasznosan működik, ekkor is ingyen energiát termel számunkra a háztartásunk számára plusz költségek nélkül.

5 kWp teljesítményű napelem rendszer árak

5 kWp teljesítményű napelem rendszert abban az esetben szoktunk javasolni, ha valaki havonta kb. 18 000 Ft forintos havi villanyszámla kiváltására keres napelem rendszert, de a rendszer pontos árának meghatározásához és a megtérülési idő kiszámításához helyszíni felmérésre van szükség.

Ingyenes felmérésünk közben nem csak azt mutatjuk meg Önöknek, hogy mennyit takaríthatnak meg napelem rendszerükkel, hanem segítünk a megfelelő napelem támogatásokkal gyorsítani a megtérülési időn.

5,1 kWp teljesítményű napelem rendszer Solplanet inverterrel

18 000 Ft

havi villanyszámla kiváltására

5,1 kWp

12 db Longi napelem panel

5610 kWh

becsült éves termelés

10 év

szerelési, 15 év panel garancia

3983 m3

éves CO2 megtakarítás

22.9 m2

szükséges tetőfelület

Bruttó 2.223.000 Ft-tól

5 kWp napelem rendszer referenciák

Ízelítő az Innovatív Napelem Kft. referenciáiból, melyeket szakképzett csapattal, ingyenes helyszíni felméréssel és tervezéssel végeztünk el. Referenciáinknál feltüntettük a teljesítményük, hogy Ön is lássa, mekkora tetővel, hány panellel számolhat.