+36 (1) 699 99 88

Carport

A carport, vagyis a napelemekkel felszerelt nyitott autóbeálló lényege az, hogy nemcsak védett helyet biztosít a gépjárműnek, hanem a tetején elhelyezett napelemtáblák közben elektromos áramot is termelnek.

Az elektromos járművek egyre növekvő elterjedése határozóan alakítja majd a jövő közlekedését. Jelenleg ugyan kedvező feltételekkel lehet elektromos autónkat hálózatról tölteni, azonban nem lehet tudni, mi vár ránk 10-20 év múlva. Ezért érdemes már most intézkedéseket tenni a kiszolgáltatottság ellen, és megfontolni a jövőbeli elektromos jármű energiaigényét megújuló energiával fedezni.

2022-re világszerte több mint 500 különböző elektromos jármű modell lesz elérhető, és 2040-re az összes eladott személygépjármű több mint fele elektromos lesz. Ez azt jelenti, hogy az elektromos járművek szerepe egyre növekszik a közlekedésben, és fontos lépés a fenntartható energiaforrások felé.

Egy napelemmel ellátott autóbeálló építése több szempontból is előnyös lehet számunkra a hétköznapokban

Carport
Carport
Carport
Carport
Carport
Carport
Carport

Miért éri meg a carport rendszer?

A szerkezet által nyújtott védelem megóvja gépjárművünket az időjárás viszontagságaitól, legyen szó erős napsugárzásról, esőről, hóesésről vagy szélviharokról.

Ezáltal az autó hosszabb élettartamot élvez, és a ki- és beszállás is kényelmesebbé válik. Emellett a napelemek által ellátott beálló elektromos áramot termel a háztartás számára, így lehetőség nyílik a zöldenergia-felhasználásra még olyan esetekben is, amikor a tető nem alkalmas napelemes rendszer telepítésére.

Az autóbeállóként funkcionáló napelemes szerkezetek hatékony megoldást jelentenek a garázs hiányában. Ezzel egyidejűleg az autó tárolása és az energiatermelés is megvalósul. Az ilyen rendszerek segítségével csökkenthetők a háztartás áramfogyasztásából adódó költségek, miközben környezetbarát módon állítanak elő energiát, ami azonnal felhasználható és hasznosítható. Emellett egy ilyen megoldás pozitív képet fest lakóhelyünkről, amit azok is értékelni fognak, akik csak külső szemlélőként találkoznak vele.

A napelemes autóbeállóknál kiemelkedő fontosságú az árnyékmentesség és a megfelelő tájolás, mivel ezek befolyásolják az áramtermelést. A carport telepítése egyszerű, és bármilyen felületre felépíthető, legyen az térkő, beton, föld vagy murva.

Autóbeállóként funkcionáló napelemes szerkezetek

Mivel hosszú távú befektetésről van szó, kiemelten fontos a minőségi megoldásokra törekedni. Előfordulhat, hogy napelemes autóbeállónk több energiát termel, mint amire aktuálisan szükségünk van. Ebben az esetben a felesleget visszatáplálhatjuk a rendszerbe, vagy egy telepített akkumulátorban tárolhatjuk, így a későbbiekben is hozzáférhetünk a megtermelt többletenergiához.

A napelemes carportok karbantartási igénye minimális. Nem csupán védelmet nyújtanak gépjárművünknek az időjárás viszontagságaival szemben, de pénzt is megtakaríthatunk velük, miközben 100%-ban zöld, környezetbarát energiát termelünk saját felhasználásunkra.