+36 (1) 699 99 88

A napelem rendszer telepítése csupán néhány napot vesz igénybe, de mint mindennek, ennek is megvan a maga menetrendje, a maga ritmusa. Napokra lebontva, naplószerűen összefoglaljuk a várható történéseket. Így pontosan követhető, mikor, mire számítsunk.

Azt azért fontos megjegyeznünk, hogy a napelem rendszerek telepítése függ az energiaszolgáltatók felé benyújtott dokumentumaink elbírálási idejétől is.

1-2. nap: tájékoztatás a napelemes rendszerről

Az első lépés mindig az, hogy tájékozódjunk. Szánjunk erre időt, mert a megfelelő információk birtokában tudunk csak megfelelő döntést hozni. Ha megkeres bennünket email-en, telefonon vagy esetleg kitöltötte a weboldalunkon található, egyszerűsített adatlapot, akkor a lehető leghamarabb felhívjuk Önt.

A kitöltött adatlap alapján még néhány kérdést felteszünk, majd elkészítünk egy előzetes árkalkulációt.  Ezt természetesen elküldjük Önnek, de hangsúlyozzuk, hogy ez egy durva számítás, csupán elméleti szám. A valós összeg kiszámításához ugyanis szükségesek a helyszíni felmérési adatok is.

3-4. nap- Árajánlat a napelem rendszerre

Miután elküldtük az árajánlatot, hagyunk egy kis időt az érdeklődőnek, hogy végiggondolják, szeretnének-e továbblépni a megvalósítás felé. Kb. 2 nap múlva negkeressük telefonon, és amennyiben az ajánlatunk elfogadható az Ön számára, akkor azonnal egyeztethetjük is a helyszíni szemle időpontját.

Monokristályos napelem rendszer
napelem

8. nap- A napelem rendszer helyszíni felmérése

Az időpontegyeztetés sosem egyszerű feladat, de igyekszünk a lehető leghamarabbi időpontot megjelölni, ami Önnek is megfelelő. Elképzelhető, hogy várni kell akár a következő hét elejéig is, de az biztos, hogy miután megegyeztünk az időpontban, a szakembereink azon a napon és órában fognak érkezni a helyszínre minden olyan eszközzel, amely a felméréshez szükséges.

Csapatunk tapasztalt, gyakorlott szakemberkből áll, így nagyon olajozottan és összeszokottan zajlik majd a felmérés. Ennek köszönhetően másfél óránál több időt nem vesz igénybe a helyszíni felmérő munka. Ha a számítások jó eredményt mutatnak, és minden rendben találunk, akkor akár ott, azonnal elkészítik a kollégák a konkrét, valódi árajánlatot. Optimális esetben Önnek is megfelel az összeg, és így mindjárt meg is születhet a megállapodás. 

Amennyiben nem szeretne azonnal dönteni, akkor néhány nap gondolkodási időt hagyva keressük csak meg Önt.

10. nap- Napelem engedélyeztetés

Amennyiben minden részletét áttanulmányozta az árajánlatunknak, és úgy dönt, hogy belevág a napelemes rendszer telepítésébe, akkor tervező kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot, és összegyűjti a szükséges adatokat. Ő lesz az a személy, aki elkészíti és engedélyezteti a terveket, így Önnek ezzel nem lesz tennivalója, gondja.

Az ügyintézésnek vannak további elemei is, amelyek macerásak lehetnek számunkra, ezért ezeket a területeket is mi intézzük Ön helyett. Az évek során alaposan kiismertük a rendszert, jó kapcsolatot alakítottunk ki a szolgáltatókkal, így azt is tudjuk, hogy melyik dokumentumot hogyan és hol, kinek kell benyújtani. 

napelemes ház
napelem

Kb. 1 hónap - Egyeztetés a szolgáltatóval

Ez az a pont, amikor az eddig flottul zajló folyamat lelassulhat, mert az engedélyeztetési procedúra a szolgáltatónál egy meghatározott protokoll alapján történik, mint ahogyan az más, egyéb hivatalos ügyeknél is zajlik.

A teljes ügyéntézést tekintve elmondhatjuk, hogy a munkánk leghosszabb részét ez teszi ki, de megkerülni nem lehet. Az engedélyeztetési és csatlakozási dokumentáció elfogadási ideje akár 2x30 nap is lehet a szolgáltatónál.

Amikor azonban megérkeznek az engedélyek, akkor a műszakis kollégánk azonnal keresni fogja Önt az összeszerelés megkezdésének időpontjával kapcsolatban. Az a kollégánk, aki fel fogja Önt keresni telefonon, a csapatunk kivitelezését szervező tagja, ő az, aki a csapat tagjait felkészíti, tájékoztatja egészen az anyagbeszerzésig annak érdekében, hogy a helyszínen minden zökkenőmentesen haladhasson.

Az utolsó nap- Napelem kivitelezés

Csupán egyetlen napra van szükség ahhoz, hogy a napelemeket felszereljük a házára, és üzemkésszé tegyük. A hosszú előkészületek után meglepően hangzik, de ha alapos volt a felmérés, akkor valóban, mindössze egyetlen nap alatt készre varázsoljuk az otthona napelem rendszerét.

A megbeszélt nap reggelén 8 órakor megjelenik a helyszínen a csapatunk, és legkésőbb sötétedés előtt befejezik a telepítést. A tetőn, természetesen, bármikor érhetnek váratlan helyzetek és meglepetések, de erre fel vagyunk készülve, és mivel a tervezés gondos volt, így minden elakadás nélkül meg fog történni a telepítés.

A nap végére helyére kerülnek a napelemek a tartószerkezettel biztosan rögzítve, felkerül az inverter, a kapcsolók és az utolsó kábelek is.

napelem

Még néhány hét

Bár már üzemkész a fotovoltaikus rendszer, de még nem üzemelhet! Ehhez arra van szükség, hogy véget érjen a hosszú, ügyintézési folyamat, amelynek során Ön szerződést köt a szolgáltatóval. Ezentúl a háztartási kiserőmű segítségével ugyanis Ön nemcsak fogyasztani, hanem termelni is fog áramot, erre viszont külön dokumentációra van szükség.  Valamint be kell szerelni egy kétirányú, vagyis oda-vissza mérő villanyórát is, amely alapján az energiaáramlás nyomon követhető lesz.

eszközök

Elkészült a napelem rendszer!

Végül is így gyakorlatilag már elkészültünk a napelem rendszer telepítésével és üzembe helyezésével, de a munkánk ezzel még nem ér véget. Cégünk rendszeres ellenőrzést, folyamatos monitoringot szolgáltat Önnek, hogy a rendszer a következő években is tökéletesen működjön.
Az együttműködésünk tehát tovább folytatódik közöttünk. Mi is igényt tartunk a tapasztalataira, véleményére, hiszen ezzel tudunk hosszú távon is minőségi szolgáltatást nyújtani és piacképesek maradni.

Összefoglaljuk az egyes munkafázisok időtartamát:
helyszíni felmérés: 1-1,5 óra, a döntéstől a kivitelezésig 1-2 hónap, kivitelezés 1 nap, áramszolgáltatói és mérőóracsere 1,5-2 hét

napelem

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Mennyi ideig tart a napelem felszerelése? Mennyi ideig tart a napelem felszerelése?