+36 (1) 699 99 88

Módosult a tanyapályázat! Tanyatulajdonosok, figyelem!

Módosítás történt az eddigi tanyapályázatban, olvassák el, milyen változások kerültek bele! 

Pályázat nyújtható be tanyák villamos-energia korszerűsítésére, megújult feltétel rendszerrel, ám a pályázat egyes pontjain változás állt be. 

Amennyiben az eddigi kiírás kedvezőtlenül érintette, itt az új lehetőség! Fejlessze tanyáját a legkorszerűbb napelemes technológiával! Telepíthető napelem rendszer mérete maximum 50kW! Támogatás mértéke napelem rendszer telepítése esetén akár 4 000 000 Ft-ig!

Pályázat kódja: VP6-7.2.1.4-17
Cikkünk 2023. május 22-én frissült.

Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései című (VP6-7.2.1.4-17) pályázatban több módosítás is történt:

A támogatási összeget módosították az 1. célterületen: a háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései természetes személyek számára. Az eddig igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege 6,2 millió forint helyett maximum 7,8 millió forint

Törölték a szövegből a projekt végrehajtására rendelkezésre álló időre és az elszámolhatóságra vonatkozóan a „de legkésőbb 2025. június 30.” részt.

Fontos változtatás, hogy négy, új beadási szakaszt tettek a támogatási kérelem benyújtásának határidejeire vonatkozóan. Ezek alapján a támogatási kérelmet legkésőbb 2023. október 1. napjáig lehet benyújtani. A szakaszok zárási határideje: 2023. május 8, 2023. június 5., július 3., 2023. augusztus 7., 2023. szeptember 4., és 2023. október 1.

Az elszámolható költségek tanyánként - a támogatási összeg felső határa tevékenységek szerint:

Legfeljebb 6 millió forintot lehet elszámolni háztartási léptékű szennyvízkezelést, tisztítást, ivóvízellátást szolgáló rendszer kiépítésére illetve háztartási léptékű hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer kiépítése.

Maximum 7,8 millió forint számolható el költségként háztartási léptékű szigetüzemű rendszer kiépítésére.

Abban az esetben, ha megújuló energiát tartalmazó berendezés kiépítéséről van szó, a tervezett berendezés teljesítménye alapján maximum 550 000 Ft/kW támogatás igényelhető. A napelemek névleges teljesítményének összegét kell figyelembe venni berendezés teljesítményeként.

További részletek itt olvashatók.

 A 95 % os, utófinanszírozású támogatás feltételei:

  • 1 ha (hektár, 10000m²) alatti területű tanya
  • a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapja érvényes lakcímkártyával rendelkezik (lakcímkártyával igazolt módon) tanyán él (tartózkodási hely abban az esetben elegendő, ha a lakcím ugyanazon a településen van)-  a pályázó saját tulajdona az ingatlan, vagy közeli rokona (egyenesági rokon, testvér, házastárs a tulajdonos társ)
  • akinek az ingatlana nem áll végrehajtás alatt
  • zártkert, külterület, tanya, tehát belterület nem!

A támogatás mértéke: max. bruttó 400 000Ft/kW

Segítünk a tanyapályázat benyújtásában, keressen minket!

Előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatási összeg legfeljebb 50 %-ának megfelelő előleget biztosít. Alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére Tanyák háztartási léptékű villamos energia és támogatási előleget biztosít. Jelen felhívásra tanyák korszerűsítésére támogatási kérelem az alábbi területi korláttal nyújtható be: Az alábbi tanyás térségek külterületein fekvő tanyák, vagyis állandó lakás célú ingatlanok:

Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes települése, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Monori (kivéve Gyömrő), Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei járásának településein található tanyás térségek külterületein fekvő tanyák, vagyis állandó lakás célú ingatlanok korszerűsítésére nyújthatók be a kérelme. (Budapestre és agglomerációjára nem vonatkozik!)

Keressen minket, és segítünk a pályázat benyújtásában is! Csupán annyi a teendője, hogy elküldi nekünk az alaprajzot és a homlokzatrajzot! Nem akadály az sem, ha ezekkel nem rendelkezik, mert szakembereink vállalják azok elkészítését!

Várjuk hívását! +36 (1) 699 99 88

 A 95 % os, utófinanszírozású tanyatámogatás

Egy pályázat a tanyán élőkért

A tanyafejlesztési pályázat egyike azon kevés pályázati lehetőségeknek, amelyek kizárólag a tanyán élőket támogatják, ráadásul nem is akármilyen mértékben, hiszen 95%-os vissza nem térítendő utólagos támogatás nyerhető el, ha a pályázó megfelel a pályázat feltételeinek, amelyek a következők:

Az igénylő életvitelszerűen a pályázat által támogatott tanyasi térségben él a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban és ezt hivatalos dokumentumokkal igazolni tudja, egy olyan tanyán, amely vagy a saját tulajdonát képezi, vagy házastársként, esetleg egyenes ági rokonságban áll a földhivatalban jegyzett tulajdonossal. Ez a 18. életévét betöltött személy kincstári ügyfél-azonosítóval kell, hogy rendelkezzen.

A kizáró tényezők

Ahogy minden pályázat esetén, jelen esetben is szigorúan vizsgálják, hogy a pályázó ténylegesen megfelel-e a feltételeknek. A pályázatból kizáró tényezők szerint egy tanyáról nem lehetséges több pályázatot benyújtani, valótlan vagy megtévesztő adatokat szolgáltatni. Emellett vizsgálják azt is, hogy a pályázatban foglalt adatok hitelesek és teljes körűek legyenek, amennyiben valamelyik feltétel nem teljesül, akkor az kizáró tényezőként kezelik. Ugyanígy feltétel az is, hogy a fejlesztés tárgyát képező tanya tulajdoni lapján nem szerepelhet végrehajtási jog, valamint az is, hogy ha csak tartózkodási helyként szerepel a tanya a pályázó esetében, akkor a lakóhelye ugyanazon a településen van-e.

A pályázat által támogatható térségek

A pályázat szerinti térségek, amelyek elfogadottak a támogatás igénybevételére: Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Pest megye Ceglédi, Monori (kivéve Gyömrő), Dabasi, Nagykátai, Nagykőrösi és Ráckevei járásainak települései.

Támogatható tevékenységek - napelemet a tanyákra!

A pályázat által megvalósítandó tevékenységek, amelyek közül legalább egynek teljesülnie kell:

  • villamos energia rendszer, vagy villamosenergia-ellátást biztosító fejlesztés (pl. Amper bővítés, villanyhálózati rekonstrukció), beleértve a megújuló energiával való fejlesztést (pl. napelem, napkollektor)
  • kútfúrás, vízkezelőrendszer kiépítése, amely ivóvíz ellátás céljából történik  
  • szennyvízkezelést, vagy tisztítást szolgáló rendszer kiépítése

A választható, de önállóan nem támogatható tevékenységek közül elsősorban a meglévő vezetékhálózat rekonstrukcióját és az épületen belüli vízvezeték rendszer kiépítését vagy felújítását emelnénk ki, de emellett számos választható tevékenység támogatható.

Amennyiben a pályázat további részleteiről szeretne bővebb felvilágosítást kérni, vagy pályázna, kérjük, érdeklődjön a további feltételekről ügyfélszolgálatunkon, amelyet a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon érhet el, vagy üzenjen nekünk elérhetőségeink egyikén.

Pályázzon velünk!

Amennyiben sikerre vinné fejlesztési terveit, engedje meg, hogy segítsünk! Tapasztalt pályázatíróink profi szakembek és a fejlesztés kivitelezésében is számíthat ránk, amelyet a pályázat feltételeinek megfelelve, rövid határidővel valósítunk meg, professzionális kivitelezésben. Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk megkeresését! 

Ajánlatkérés

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Tanyafejlesztési pályázat Tanyafejlesztési pályázat