Chat with us, powered by LiveChat Milyen termékek, alkatrészek a legmegbízhatóbbak? | Innovatív Napelem +36 (1) 699 99 88

Kiváló alkatrészekkel dolgozunk, amelyek garantálják , hogy az elvárások szerint működjön a tetőszerkezet. A kivitelezés épp olyan professzionálisan kell, hogy működjön, mint amilyen kiváló minőségűnek kell lenniük az alkatrészeknek. Fontos tudnunk, hogy mi minősül csúcskategóriának a napelemek között, illetve, hogy az alapanyagok honnan származnak, továbbá érdekelhet minket az is, hogy hány év garanciát kapunk az egyes termékekre. Az alábbiakban választ adunk ezekre a felmerülő kérdésekre.

SHARP, a napelemek csúcskategóriája

A napelem rendszerek között az egyik legkiemelkedőbb minőségű gyártó a SHARP. Nemcsak az elektronikai és technológiai területeken, de a napelem gyártásban is  előkelő helyet vívott ki magának. 94 éve van a piacon, neve mára egyet jelent a csúcstechnológiával.

Mit tud a SHARP rendszere?

Talán nincs is olyan terület, ahol, ha kiváló minőséget akarnak használni, ott ne a SHARP-ra esne a választás. Az évtizedek során olyannyira sikerült továbbfejlesztenie a technológiáját, hogy mára már a műholdas rendszerek területén is az élen jár. Minőségbiztosítása rendszere is jelentős, alkatrészei alapos vizsgáláson esnek át, mérési jegyzőkönyvekkel bizonyítva a minőséget. A SHARP neve tehát egyértelmű garancia arra, hogy az általunk használt napelemrendszer és alkatrészek mind magas színvonallal bírnak.

A SHARP napelemek 260 W csúcsteljesítményt garantálnak, de a gyakorlatban akár 270 W teljesítményre is képesek. Mindezt mérési jegyzőkönyek is bizonyítják.

Az a gyártó, amely ilyen magas szinten működik, bátran vállalhatja, és a SHARP vállalja is, hogy 25 év garanciát ad a termékeire. Fontos tudni, hogy ez a 25 év nem azt jelenti, hogy azt követően a napelem nem működik, hanem mindössze azt, hogy 25 év elteltével nem a legmagasabb, 100%-os szinten, hanem "csupán" 80 %-osan teljesít majd a napelemünk. Ezt követően biztosan, de nagyon lassan csökken majd a hatásfoka. 

Bátran kijelenthetjük tehát, hogy a SHARP napelem akár 100 év múlva is működni fog, ha nem is a kezdeti 25 évben vállalt 100 %-os teljesítménnyel. 

SHARP napelem
SMA inverter

SMA inverterek

Az alkatrészek, inverterek terén is fontos, hogy a lehető legmagasabb szintűek legyenek a piacon. Az SMA inverterekről még a kritikusok is elismerően nyilatkoznak. Itt is az egyik legfontosabb bizonyíték a minőségre a garancia. Az első 5 évben meghibásodott invertereket a gyártó nem megjavítja, hanem egyszerűen lecseréli újra. További előnye ennek a cégnek, hgy a 10 évre szóló garanciát 15 évre meghosszabíthatjuk. 

A 15 év alatt teljesen hibátlan működést garantál a cég, ám ezt követően sem kell cserélni az eszközt, az élettartama további évekre is biztosított. A variasztor nevű alkatrész élettartamához kötődik a garancia, amelyet egyelőre nem tudnak tartósabbá tenni.

A variasztornak az a feladta, hogy a légköri energiacsúcsok, mint pl. a villámcsapás, megvédje az ivertert, általa pedig a teljes napelem rendszert. A 15 éves garancia lejárta után tehát nincs szükség a teljes inverter lecserélésére, elég, ha a kb.15 ezer Ft körüli áron megvásárolható alkatrészt beszerezzük és kicseréljük. Ám az sem biztos, hogy erre szükség lesz.

A cégünk által használt Solar Edge, SMA, Huawei, Fronius inverterekről itt olvashat bővebben.

A németek saválló tartószerkezete

A tartószerkezet minőségének is a teljes rendszer minőségéhez kell alkalmazkodnia, így számunkra itt is fontos a legprofesszionálisabb gyártók eszközeinek használata. Olyan kiváló minőségű anyagokkal dolgozunk, amelyek savállóak, nem korrodálódóak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és így több évtizeden át megtartják a napelemeinket.

Felmerül a kérdés, hogy vajon megfelelő-e a tetőszerkezetünk arra, hogy rögzíthető legyen rá a tartószerkezet. Cégünknek szinte minden burkolatra, minden felületre és tetőszerkezetre van megfelelően rögzíthető tarószerkezete.

A napelemrendszer tartószerkezeteinkről itt olvashat bővebben.

tartószerkezet
napelemes ház

Magas minőség elérhető áron

Ahogyan minden elemet, alkatrészt és eszközt a legmegbízhatóbb helyekről, a legmagasabb minőségben szerzünk be, úgy vonatkozik ez az elvünk a túlfeszültségvédelemre és a kábelekre is.  A legapróbb alkatrésztől is azt várjuk el, hogy maximális teljesítményt nyújtson. Mindenben a csúcstechnológiára törekszünk, a napelemtől kezdve az inverterekeken át a legkisebb alkatrészig.

Mindennek professzionálisnak kell lennie, mert ha csak egy elem is hibásan működik, máris használhatatlanná válhat a teljes rendszerünk. Voltak olyan gyártó partnereink, akiknek termékei nem ütötték meg az általunk, igencsak magas szintű elvárást, így velük fel is függesztettük az együttműködést. Nagyon szigorúan vesszük a minőséget  minden téren.

Ami jó minőségű, az természetesen árban sem az olcsó kategória. A prémium kategóriás termékek magasabb költséget jelentenek, ugyanakkor szerencsésnek mondható, hogy a cégünknek lehetősége van elérhető árakkal dolgoznia.

Ez főleg annak köszönhető, hogy a hosszú évek során kialakult együttműködés és kölcsönös bizalomnak köszönhetően minden eszközt és alkatrészt közvetlenül a gyártótól szerzünk be, ezáltal a minőséget megtartva, de a költségeket minimalizálva kerülhetnek be az otthonkba az általunk forgalmazott napelem rendszerek.

Aki minket választ, az magas színvonalú rendszert kap, kifejezetten jó áron. 

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Milyen termékek, alkatrészek a legmegbízhatóbbak? Milyen termékek, alkatrészek a legmegbízhatóbbak?