+36 (1) 699 99 88
Az inverter kiváló minősége nagyon fontos tényező a napelem rendszerünk kifogástalan működésében. Fontos tudnivaló: olyan invertert válasszunk, amely megbízható, jó minőségű, magas hatásfokú!


Mit is csinálnak a napelem modulok? A fotovoltaikus elv alapján elektromos áramot alakítanak át a Napfényéből. Az így megtermelt áram környezetbarát, megújuló energia. Úgy szabadulunk meg tehát az áramszámla fizetésének terhétől, hogy közben a környezetünket is óvjuk.

A napelemek által termelt áram egyenáram, ám a háztartásunkban is használatos váltóáram előállításához szükségünk van egy átalakító berendezésre,  ez az inverter. Az így átalakított áramot tápláljuk be a területileg illetékes energiaszolgálttó hálózatába.

Jó minőségű inverter = megbízható napelem rendszer

Számos inverter található a napelem piacon. Cégünk a kivetelezési munkák során a legmegbízhatóbb, legjobb minőségű invertereket használja, így megrendelőink napelem rendszere további kiadások nélkül képes áramot termelni a háztartásnak.

SMA inverter

1981-ben alapították Németországban az SMA inverter gyártó céget. Piacvezető szakértőként vannak jelen a napelemes technológia és energetikai rendszerek terén. Az SMA a lehető legkorszerűbb megoldásokat kínálja, az ő nevéhez köthető a legtöbb, inverterhez kapcsolódó innováció és szabadalom.

Az SMA inverter magas minőségére a legjobb bizonyíték a jótállása, amely szerint, ha az inverter az első 5 éven belül hibásodik meg, a gyártó nem javítja, hanem azonnal lecseréli azt. Ez a garancia 10-15 évre is meghosszabbítható. A garancia ebben az esetben nem azt jelenti, hogy az SMA invertert 15 év múlva le kell cserélni, az SMA az inverter egy alkatrészének élettartamához köti a jótállást.

Ez az alkatrész a varisztor, amelynek az a feladata, hogy a légkörben zajló energiacsúcsoktól, mint pl. a közeli villámcsapás, megóvja az invertert.

Monokristályos napelem rendszer
napelem

Az SMA inverter garanciája

A garancia lejártát követően tehát nem kell lecserélni a teljes invertert, hanem elég csupán egyetlen új alkatrészt beszerezni, de az is lehet, hogy nem is lesz rá  szükség.

Az SMA egy-és háromfázisú invertereket az európai és amerikai szakemberek "a hosszú távon legmegbízhatóbb inverter"-nek minősítették. Az SMA inverter kiemelkedő hatásfokával (98,9 %) csökkenti a napelemes rendszer megtérülési idejét.

SMA inverterek- széleskörű megoldás

Az SMA invertereket egy-és háromfázisú kivitelben készítik. Az, hogy melyikre van szükségünk, függ a tervezett napelemes rendszer helyszínén található hálózati csatlakozástól. 

Amennyiben az egyfázisú, akkor oda természetesen csak egyfázisú inverter csatlakoztatható. Max. 5 kVA-es inverter teljesítmény kapcsolható egy fázisra abban az esetben is, ha a bejövő teljesítmény ennél nagyobb. 

Ha a fogyasztási csatlakozás három fázisú, akkor a  napelemes rendszer invertere is három fázisú kell, hogy legyen. 

Az SMA egy-és háromfázisú inverterek az elsők között voltak, amelyeket az áramszolgáltatók engedélyeztek. A mai napig széles teljesítménykategóriában érhetők el, 2 kW-20 kW-ig. 

Az SMA egy-és háromfázisú inverterek terén széles termékskálával rendelkezik. Az SMA Sunny Boy termék család az egyfázisú inverterek kiemelkedő minőségű termékcsaládja, az SMA Tripower pedig a háromfázisú invertereké.


inverter
napelem

Fronius inverter- megbízhatóság, kiváló szervizelés

Az osztrák Fronius 1955 óta gyárt napelemes invertereket. Széles teljesítmény-kategóriában érhetők el, 1,5 kW-48 kW-ig engedélxezettek az áramszolgáltatóknál.

A Fronius inverterek egy-és háromfázisú kivitelben készülnek. Az, hogy melyikre van szükségünk, függ a tervezett napelemes rendszer helyszínén található hálózati csatlakozástól. 

Amennyiben az egyfázisú, akkor oda természetesen csak egyfázisú inverter csatlakoztatható. Max. 5 kVA-es inverter teljesítmény kapcsolható egy fázisra abban az esetben is, ha a bejövő teljesítmény ennél nagyobb. 

Ha a fogyasztási csatlakozás három fázisú, akkor a  napelemes rendszer invertere is három fázisú kell, hogy legyen. Háromfázisú fogyasztói csatlakozás esetén három fázisú invertert használnak a napelemes kivitelezések során.

A Fronius inverterek legfőbb jellemzői a megfelelő ár/érték arány és a kiváló szervízháttér. A gyártó 5 év garanciát nyújt, ezen időn túli garancia külön díj ellenében 10, 15, 20 évre is bővíthető. Csak abban az esetben érvényes az 5 éves gyártói garancia, ha a Fronius weboldalán regisztráljuk a Fronius invertereket.

Magyarországon mindegyik áramszolgáltató elfogadja hálózatra történő visszatápló napelem rendszer telepítésekor a Fronius invertereket. 

A Fronius cég az inverterek széles kínálatával rendelkezik, legismertebbek a napelemes rendszerek terén a Fronius Galvo, Fronius Symo, Fronius Primo. Fontos tudni a Fronius Galvo Light és Symo Light elnevezésű inverter családoknál, hogy a "light" szó azt jelöli: az inverterbe nincs beleépítve internetes kapcsolódási lehetőség. Minden más Fronius inverternél lehetőség van rá, és így a napelemes rendszer termelése a számítógépen, vagy akár telefonunkon keresztül is nyomon követhető.

Huawei inverter 

A kínai piac legnagyobb gyártóóriása szinte mindenki szemében a Huawei. Hírnevének megfelelően nemcsak a telekommunikációs ipar nagy részét tudhatja magáénak, hanem a napenergia-inverterek nemzetközi piacát is ő uralja.

napelem
napelem

Solar Edge- inverter 

A Solar Edge invertere egy új invertertípus, amely két részből áll. Az egyik rész egy olyan teljesítmény-optimalizáló eszköz, amely a napelem modulhoz közvetlenül kapcsolódik, és mindig optimális munkapontban tartja a napelemet. A másik elem az inverter, amely a hálózatra táplálást végzi.

Az inverterek egy-és háromfázisú kivitelben készülnek. Az, hogy melyikre van szükségünk, függ a tervezett napelemes rendszer helyszínén található hálózati csatlakozástól.

Amennyiben az egyfázisú, akkor oda természetesen csak egyfázisú inverter csatlakoztatható. Max. 5 kVA-es inverter teljesítmény kapcsolható egy fázisra abban az esetben is, ha a bejövő teljesítmény ennél nagyobb.

Ha a fogyasztási csatlakozás három fázisú, akkor a napelemes rendszer invertere is három fázisú kell, hogy legyen. de lehet alkalmazni fázisonként beéptett egyfázisú invertereket is. 

A Solar Edge az iverterek széles skálájával van jelen a napelemes inverter-piacon.

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Solar Edge, SMA, Huawei, Fronius inverterek Solar Edge, SMA, Huawei, Fronius inverterek