Chat with us, powered by LiveChat Mennyi idő alatt térül meg a napelem? | Innovatív Napelem +36 (1) 699 99 88

Napelemes ház témakörében talán semmi nem előzi meg azt a kérdést, hogy mennyi idő alatt térül meg? Fontos ezt tudni, hiszen amikor kifizetünk egy bizonyos összeget, akkor tudni szeretnénk, megéri-e számunkra, és előreláthatóan mikor várható a megtérülési ideje. Alábbi cikkünk erre adja meg a választ.

A Nap mindig sütni fog

A napelem rendszer energiával megújuló, tiszta energiát állítunk elő, amelynek forrása, a Nap, mindig sütni fog. Ebből a szempontból elmondhatjuk, hogy a legjobb beruházás a napelem rendszer telepítése, hiszen egy kimeríthetetlen energiaforrással bír az égboltunkon.

Nagyon fontos, hogy a napelem rendszerünk alapos és jól megtervezett legyen, és a kivitelezése is szakemberek által történjen, mert ebben az esetben biztos, hogy hosszú távon is kiszámítható, magas, adómentes beruházást hoztunk létre.

Nemcsak az áramszámlától szabadulunk meg, de az ingatlanunk értéke is jelentősen növekedni fog.

A napelem rendszer megtérülése

Amikor a napelem rendszer megtérülését számoljuk, akkor két tényezőt kell figyelembe vennünk:

  • a rendszer kiépítésének a költségét
  • a várható energia-megtakarítást

Cégünk szakemberei az Ön éves energiafogyasztásából ki tudják számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szükség ahhoz, hogy ezt az áramfogyasztást kiválthassa. 

A legtöbb háznál optimális dőlésszög és tájolás esetén 1 kW teljesítményű napelem rendszer 1100 kWh villamosenergiát termel évente.

8-10 év a megtérülési ideje egy családi ház fogyasztását kiváltó napelem rendszernek. A megtérülési idő rövidítése érdekben érdemes figyelni a pályázatokat, mert az ott elnyert összeg felhasználásával hamarabb pénzünknél lehetünk.

Monokristályos napelem rendszer
A megtérülési időt befolyásoló tényezők

A megtérülési időt befolyásoló tényezők

  • Nem megfelelő minőségű napelemek és inverterek használata- Nem győzzük hangsúlyozni a jó minőségű, magas hatásfokú eszközök és alkatrészek használatát, amelyekre garanciát kapunk a gyártótól. Ha rossz minőségű elemeket építünk be, az több évvel visszavetheti a napelem rendszer megtérülési idejét.
  • Napsütéses órák száma- Ebben Magyarország viszonylag szerencsés helyzetben van. A napelemes rendszer megtérülésének kedvező mennyiségű napsütés van hazánkban
  • Árnyékolási tényezők- Talán nem is gondolnánk, de napelemre egy fa, egy oszlop vagy a ház kiugró eleme által vetett árnyéka 20, de akár több %-ban is visszavetheti egy kör termelését, ezáltal visszavetve a megtérülés idejét.
  • Tartószerkezet, eszközök kivitelezése- A már említett gyenge minőségű elemek és alkatrészek, valamint a pl. a tartószerkezet hanyag, nem szakszerű felszerelése komoly gondokat okozhatnak. Ezekkel a tényezőkkel nem, hogy csökkenni, de növekedni fog a megtérülési idő.

Hogyan tervezik a napelemes rendszert?

Amikor megtervezik a napelemes rendszert, az említett tényezőket mind figyelembe kell venni. Az a cél, hogy az Ön napelemes rendszere minél hatékonyabban működjön, a befektetett összeg a lehető leghamarabb megtérüljön. 

Ehhez nagyon fontos az alapos helyszíni felmérés, a gondos tervezés, amelyet mindenképpen szakértőre kell  bízni. Cégünk alkalmazottjai kiváló referenciákkal rendelkeznek, az általuk tervezett napelem rendszerek mestermunkának számítanak a napelem piacon.

Hogyan tervezik a napelemes rendszert?

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Mennyi idő alatt térül meg a napelem? Mennyi idő alatt térül meg a napelem?