Chat with us, powered by LiveChat Napelem pályázatok | Innovatív Napelem +36 (1) 699 99 88

Érdemes figyelemmel kísérni a a pályázatokat, amelyek lehetőséget nyújtanak a napelemes rendszerek telepítési költségeinek részben vagy akár teljes finanszírozására. Cikkünkben a cégeknek szóló pályázatokra térünk ki.

GINOP PLUSZ 1.2.1.-21.

Nem nyújtható be már az új, céges napelem-pályázat!

A program első napján, 2021.07.12-én, olyan hatalmas volt az érdeklődés, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium az alábbi közleményt adta ki:

"Értesítjük a tisztelt támogatást igénylőket, hogy a A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című (GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 kódszámú) felhívás keretében eddig benyújtott támogatási kérelmekben igényelt támogatás elérte a rendelkezésre álló keretösszeg 130 %-át, ezért a benyújtási lehetőséget – a „2021–2027 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről” szóló kormányrendelet rendelkezése alapján – felfüggesztettük. Ennek értelmében 2021.07.12. időponttól – a felfüggesztés esetleges feloldásáig – támogatási kérelmek nem lesznek benyújthatóak."

A pályázat eredeti kondíciói voltak:

Akár 70 %-os vissza nem térítendő támogatás, vagy 0%-is hitel is elérhető.

A támogatás összege 10.000.000 Ft -629.300.000 Ft között

Az előleg igénylése a támogatás 100 %-a

A benyújtási időszak kezdete 2021. július 12.

Ez a támogatás olyan visszatérítendő támogatás, amely adott feltételek megfelelése esetén részben vagy egészben vissza nem térítendő támogatássá alakul. A támogatás intenzitása akár 70% is lehet.

Fontos figyelni arra, hogy a támogatási kérelem beadása előtt 60 nappal kell a megvalósítási helyszínnek bejegyzésre kerülnie!

Erőmű pályázat- elindult a beadási szakasz

A METÁR-tender beadási szakasza 2021. július 1-jén megnyílt.

A MEK honlapján található űrlapokon lehet benyújtani a pályázatokat július 30-ig.

A jogszabályban meghatározott gazdálkodó szervezetek és önkormányzatok indulhatnak a tenderen.

Pályázni lehet:


  • Megújuló energiaforrásból villamos energiát termelő új beruházással
  • Már meglévő jelentős - azaz az eredeti kezdeti beruházási érték 50%-át meghaladó költségű - felújításon vagy fejlesztésen átesett erőműegységgel
napelemes ház

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Napelem pályázatok Napelem pályázatok