+36 (25) 748 748

A megnövekedett ügyféligények miatt, kérjük telefon helyett itt weboldalunkon kérjenek árajánlatot vagy írjanak emailt nekünk és adják meg a szükséges adataikat, hogy pár munkanapon belül visszahívjuk Önöket!

9,79kWp napelem rendszer telepítés Fülöpháza

9,79kWp napelem rendszer telepítés Fülöpháza
9,79kWp napelem rendszer telepítés Fülöpháza
9,79kWp napelem rendszer telepítés Fülöpháza
“Sokan szeretnének napelem rendszerrel megszabadulni az áramszámlától, de sokszor a tető nem alkalmas a napelem kivitelezéshez.”

Ilyenkor van lehetőség a földre telepíteni, ha rendelkezünk ehhez szükséges területtel. Egy napelemes beruházás nagysága a jelenlegi kivitelezési költségek és áramdíjak mellett 8-10 év. A jelenlegi tapasztalatok és becslések szerint a napelemes panelek élettartama 25-30 év. Ez nem azt jelenti, hogy ezután "tönkre mennek" és új napelem rendszert kell felszerelni, hanem hogy a teljesítményük némileg (10-15%) csökken, ám továbbra is használhatók. Jelenleg Magyarországon a napelem rendszerek árai Kw-onként átlagban 4-600 eFt-ba kerülnek, ebben az árban a teljes engedélyeztetési, tervezési kivitelezési folyamat szerepel, azaz ezért az árért a kivitelező "kulcsrakész" állapotban adja át a rendszert, azt a szolgáltatónak csak műszakilag át kell vennie, és az oda-vissza mérő áramóra cseréje után a hálózatra kell csatlakoztatnia. A napelem panelek, s emiatt a napelem rendszerek árai napjainkra ,jellemzően a tömegtermelés beindulásának köszönhetően a 6-8 évvel ezelőtti szint mintegy harmadára csökkentek. A napelem rendszereket teljesítményükkel határozhatjuk meg.