+36 (1) 699 99 88

Amennyiben úgy döntünk, hogy számunkra fontos a biztonság, mindenképpen bele kell kalkulálnunk (különösen vállalkozások, irodák, vállalatok stratégiájába) a túlfeszültség-védelmet is. Ez a fajta befektetés az üzembiztonság terén térül meg, nem beszélve arról, hogy megelőzhetőek általuk a komoly esetek.

A túlfeszültség-védelem értelme

Az időjárás egyik leglenyűgözőbb parádéja a vihar ereje. Egészen addig csodáljuk ámulattal ezt a természeti jelenséget, amíg közetlenül nem kerülünk veszélybe általa. Veszélyes jelenség lehet, amely gondot okozhat az iparban, üzleti életben  és irodákban végzett munkavégzés során.


Amíg az embereket a közvetlen közelben becsapó villám veszélyezteti, addig a villamosberendezések esetében másról van szó. A 2 km távolságig keletkező villámcsapások ugyanis elektromágneses csatolásuk következtében akár tönkre is tehetik a villamos alkatrészeket.

A villamos-berendezések ezen kívül jelentősen érzékenyebbek a villám energiájának közvetett hatásaira. A villámcsapások mindenben, ami vezetőképes, feszültséget keltenek, ezzel pedig komolyan veszélyeztetik a villamos-berendezések szigetelését.

Legyen biztonságban a napelem rendszere!

Napjaink már elképzehetetlenek áramfejlesztő berendezések, mérő-,vezérlő- és szabályozó készülékek, számítástechnikai rendszerek nélkül. Ezek használata olyan magától értetődő számunkra, hogy fontosságuk, jelentőségük egészen addig nem fogalmazódik meg bennünk, míg egyszer csak meg nem hibásodnak.  Ez egy kis munkaszünettől kezdve akár a teljes összeomlásig is terjedhet. 

Ám egy jó védelem neg tudja akadályozni a villámok okozta túlfeszültséget!

Monokristályos napelem rendszer
napelemes ház

A túlfeszültség védelem napjainkban

A törvény is előírja a túlfeszültség-védelmet, amely fontos része az elektromágneses összeférhetőségnek. Ezen a téren  sok jaulást értünk el a múltban. Megnövekedett a túlfeszültség-védelem minősége éppúgy, mint elterjedése.

A Német Biztosítók Szövetségének statisztikája szerint kis mértékben csökkent az elektronikus készülékek biztosításának éves kárösszege, pedig nyilvánvalóan több elektronikát használunk, és jóval bonyolultabb rendszerűek az elektronikus berendezések. Nem beszélve az integrálási fokukról, amely sokkal magasabb lett.

Megbízható túlfeszültség védelem Megbízható túlfeszültség védelem