+36 (1) 699 99 88

Az egyik legjelentősebb indok, ami miatt a megújuló energiák felhasználása elterjedt, az anyagi ok. A hagyományos energiaforrások használatával az áramszámlák az egekig szöknek, így teljesen érthető, hogy hosszútávú megoldásként sokan a napelem rendszer kiépítését választják.

Szabaduljon meg az áramszámlától!

A kormány 2020.november 18-án jelentette be, hogy az új otthonfelújítási támogatás célja elsősorban az, hogy a gyermeket nevelő családok, háztartások számára biztonságos és élhető otthont biztosítson. Ennek érdekében pályázati lehetőségeket írt ki a napelem rendszerek kiépítésére.

Társaságunk sikeresen regisztrált a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat kivitelezőjeként. Ha Ön is részt kíván venni a 100%-os támogatású napelemes pályázaton, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

Regisztráljon és munkatársunk keresni fogja Önt!

Napelem pályázat magánszemélyek részére

Amennyiben valaki úgy dönt, hogy napelem rendszerre váltja a korábbi áramforrását, annak feltétlenül érdemes körüljárnia a témát, mielőtt beadná a pályázatot. Számos pályázati lehetőség van magánszemélyek számára a napelem rendszerek kiépítésére, ezért ki kell választani a legmegfelelőbbet, amely a a leggyorsabb megtérülést hozza meg. 

Vissza nem térítendő pályázati támogatás jelenleg nincs magánszemélyek részére, számukra a legjelentősebb, elérhető támogatási lehetőség a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó visszatérítendő támogatás. (0%-os hitel) (GINOP-8.4.1/A-17 ill. VEKOP-5.2.1-17).

Monokristályos napelem rendszer
lakóingatlan

Kik jogosultak a napelem támogatás igénylésére?

Van néhány kritériuma az igénylésnek, amelyek alapján a pályázati igényt be lehet nyújtani. 

Ezek a következők:

 • nagykorú, cselekvőképes magyar állampolgár, aki rendelkezik magyar adóazonosítóval, vagy legalább egy éve van magyar lakcíme/tartózkodási helye
 • tulajdonosa vagy résztulajdonosa a napelem rendszerrel korszerűsíteni kívánt ingatlannak
 • a korszerűsítendő ingatlan lakóingatlan
 • a korszerűsítendő ingatlan a támogatást igénylőnek lakóhelye vagy tartózkodási helye

Tudnivalók a napelem támogatásról

További tudnivalók  a támogatás igényléséhez:

- A támogatás maximum mértéke a teljes beruházás összköltségének a 90%-a lehet, ebből adódóan az elvárt önerő a teljes beruházás összegének 10%-a (azok, akik rendelkeznek lakossági előtakarékossági számlával, beszámíthatják azt a 10% önerőbe).

- Fontos tudni, hogy a korszerűsítendő ingatlannak Magyarországon kell lennie.

- A futamidő 1-20 év

- A támogatás összeghatára magánszemélyek részére 10 millió forint

Amennyiben további információra van szüksége a napelem rendszer pályázati támogatásával  kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Készséggel állunk rendelkezésére akkor is, ha a rendszer kipítéséről, működéséről szeretne többet megtudni! Hívja az ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon! 

malacpersely
vidéki ház

További támogatások magánszemélyeknek

Az 5000 fő lélekszám alatti falvakban nemcsak az új, hanem az akár használt ingatlant vásárlók is felvehetik a Falusi CSOK-ot. Az igényelhető összeg a gyermekek számától függ (lásd lejjebb). 

A támogatás felét vásárlásra, másik felét felújításra lehet fordítani, ezért érdemes kihasználni azt a lehetőséget, hogy a felújításra vonatkozó pénzösszeget energetikai fejlesztésre, mint pl. napelem rendszer kiépítésére fordítsák.

 • 1 gyermek esetén 600 000 Ft
 • 2 gyermek esetén 2,6 millió Ft
 • 3 gyermek esetén 10 millió Ft

Napelem pályázat vállalkozások részére

Lehetőség mikro-, kis és középvállalkozások számára 

GINOP támogatás a mikro-, kis- és középvállalkozások részére, amely keretében a napelemes rendszer beszerzése és telepítésére lehet támogatást kérni a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló villamosenergia-termelés céljából. Ez a vissza nem térítendő támogatási összeg 1,5 Ft és 3 millió Ft közötti lehet.

Vállalkozások részére a VEKOP keretében továbbra is elérhető a hitel+támogatás kombináció a Közép-Magyarországi Régióban.

napelemes házak
napelemes házak

Mely napelemes rendszerek jogosultak a támogatásra?

Az a napelemes rendszerek telepítése támogatott, amely: 

 • legfeljebb 100 %-át fedezi az épületben működő termelési eszközök villamosenergia igényének, minimum 7,5 kWp, maximum 15 kWp névleges teljesítményű
 • a fejlesztéssel érintett épülethez, vagy azonos fűtési körön lévő épületcsoporthoz kötődik
 • kizárólag annak az épületnek a tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre, amely a fejlesztéssel érintett 
 • a fejlesztéssel érintett épületnek a támogatási kérelem benyújtása előtt volt villamosenergia felhasználása

Mely vállalkozások jogosultak a támogatásra?

Azok a mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek rendelkeznek:

 • legalább 3 lezárt üzleti évvel
 • a fejlesztendő székhelyen/telephelyen/fióktelepen bejelentett munkaidős létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző 1 évben legalább 1 fő volt
napelemes házak

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Napelem támogatás magánszemélyeknek Napelem támogatás magánszemélyeknek