+36 (1) 699 99 88

100 %-ban vissza nem térítendő, önerő nélküli támogatást igényelhetnek az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartások három beruházási célra, 3 és 11,5 millió forint közötti összegben. Igényelhető pl. tetőszerkezetre helyezett, saját energia fogyasztását kiváltó napelemes rendszer telepítésére.

Most érdemes igazán megkeresni bennünket!

Óriási lehetőséggel rukkolt elő a kormány a lakossági napelemes rendszerek telepítésére vonatkozóan. Három beruházási célra is 100 %-ban vissza nem térítendő, önerő nélküli támogatást igényelhetnek az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartások 3 és 11,5 millió forint közötti összegben. Megyénként, 4 szakaszban lesz lehetőség a pályázatok beadására, az első szakasz előreláthatólag november 15-én veszi kezdetét.

Bővebb információk: +36 (1) 699 99 88 · ugyfelszolgalat@innovativnapelem.hu

Társaságunk sikeresen regisztrált a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat kivitelezőjeként. Ha Ön is részt kíván venni a 100%-os támogatású napelemes pályázaton, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

Regisztráljon és munkatársunk keresni fogja Önt!

100%-ban vissza nem térítendő, önerő nélküli támogatás!

Röviden a legfontosabb tudnivalókról;

Mi is az, ami jár a támogatást igénylőknek?

 • Tetőszerkezetre helyezett, saját energia fogyasztását kiváltó napelemes rendszer telepítése 
 • Házon, lakáson belüli központi fűtési rendszerrel nem rendelkező ingatlanok fűtési rendszerének elektrifikálása infrapanelekkel és/vagy fűtőpanelekkel
 • Házközponti fűtésrendszerrel rendelkező ingatlanok fűtési rendszerének elektrifikálása hőszivattyú alkalmazásával

Ki veheti igénybe a támogatást?

Kizárólag nagykorú, természetes (magán)személy, aki rendelkezik:

 • magyar adóazonosító jellel
 • a beruházásban érintett ingatlanban (rész)tulajdon joggal
 • megfelel a jövedelmi előírásnak
 • állandó lakcímet létesített a beruházással érintett ingatlanban

Melyek a támogatási kérelem beadásának feltételei?

A beruházásban érintett ingatlanban állandó lakcímmel rendelkező magánszemélyek 2020-as adóbevallása szerinti összevont jövedelmének 1 főre jutó összege 0 és 4.850.000 Ft közé kell, hogy essen. Ugyanazon magánszemély csak egyetlen ingatlan vonatkozásában részesülhet támogatásban.

Kizáró tényezők

Nem támogatható a pályázat benyújtásának időpontjában már meglévő napelemes rendszer bővítésére, cseréjére, korszerűsítésére (kivéve, ha

fűtéskorszerűsítés az igénylés célja a támogatásban részesíthető kapacitáshatárig), vagy fűtéskorszerűsítés igénylése esetén hőszivattyú, vagy fűtőpanelek kapacitásnövelésére, korszerűbb típusra történő cseréjére.

Feltétlenül figyeljék folyamatosan az Innovatív Napelem weboldalát és a Facebook oldalunkat, mert a következő hetekben folyamatos tájékoztatást adunk majd! Minden, a sorozatban megjelenő cikkben kitérünk egy-egy specifikus témára a pályázaton belül!

Segítünk, hogy a legjobb döntést hozhassa.

Az olcsóbb választás nem mindig célravezető, sok esetben a kedvezőbb finanszírozású rendszerek olyan követelményeket vagy következményeket támasztanak a evő irányába, hogy célszerű elgondolkodni más megoldásokon is. A táblázatban összefoglaltuk és összehasonlítottuk az önerős, az 50%-os otthonteremtési támogatást, és a 100%-os napelem támogatás pozitívumait és kockázatait. Válasszon, és olvasson tovább, vagy keressen minket bizalommal!

A hátrányos helyzetű családoknak 100%-os támogatás jöhet

Várhatóan július végén-augusztus elején egy hatalmas támogatási összegű, mintegy 159 milliárd forintos, lakossági napelemes- és fűtéskorszerűsítési pályázatot jelentet meg az Innovációs és Technikai Minisztérium. A program a "Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv" (HET) nevet viseli.

A támogatás 35 ezer háztartás számára jelent 3-4 millió forintos vissza nem térítendő összeget, ugyanis 100%-os támogatást kapnak a beruházások elvégzéséhez. A "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva" a cél ennek a keretnek a szétosztásával. 

Az a háztartás pályázhat, amely:

 • átlagbér alatti jövedelmű
 • jellemzően alacsony hitelképességgel rendelkező
 • rendelkezik olyan ingatlantulajdonnal, amely a beruházás elvégzésére alkalmas

Pályázat kezdete: várhatóan 2021. július vége- augusztus eleje

Az első kivitelezések kezdete: 2021. december

Igényelhető összeg: háztartásonként 3-4 millió Ft

Felhasználható: 

 • tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer telepítésére
 • napelemes rendszer kiépítésére, nyílászárócserével, tárolókapacitás létesítésével, fűtési- és melegvíz-előállító rendszerek elektrifikálásával
napelemes ház

Huszonkettedik szakasz zárása: 2021. szeptember 5.

Huszonharmadik szakasz zárása: 2021. november 6.

Huszonnegyedik szakasz zárása: 2022. január 7.

Huszonötödik szakasz zárása: 2022. március 8.

Huszonhatodik szakasz zárása: 2022. május 9.

Huszonhetedik szakasz zárása: 2022. július 10.

Huszonnyolcadik szakasz zárása: 2022. szeptember 11.

Huszonkilencedik szakasz zárása: 2022. november 12.

A támogatási kérelmet kizárólag a Kincstár www.mvh.allamkincstar.gov.hu elektronikus felületén, elektronikus úton, (az ügyfél-nyilvántartási rendszerben kérelemre nyilvántartásba vett ügyfél) ügyfélkapun keresztül az egyes mezőgazdasági és agrár-vidékfejlesztési támogatások igénybevétele esetén az elektronikus kérelembenyújtás alkalmazásáról szóló kormányrendeletben meghatározott elektronikus űrlapkitöltő szolgáltatás segítségével előállított elektronikus űrlapon, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. 

Monokristályos napelem rendszer

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

100% Napelem támogatás 100% Napelem támogatás