+36 (1) 699 99 88
Az ingatlanok többnyire alkalmasak arra, hogy napelem rendszert telepítsenek rájuk, de vannak kivételek, hiszen nincs két egyforma ház. Nagyon sok tényezőnek kell megfelelőnek lenni egy ilyen kivitelézéshez, és bizony előfordul, hogy valamelyik miatt nem lehet véghez vinni a telepítést. 

Kérje szakember tanácsát!

Léteznek ugyan megoldások, amelyek segítségével nem kell feltétlenül lemondanunk a napelem rendszerünkről, de mindenképpen szakember felmérésére van szükség!

A napelemek kellő hatékonyságú működése nélkül nincs értelme belevágni egy ilyen volumenű beruházásba, ezt azonban mi nem tudjuk megállapítani, szükséges egy hozzáértő mindenre kiterjedő figyelme, vizsgálata és megoldási javaslata.

A profi szakemberek tudják, melyek a rendszer számára gyenge pontok egy háztetőn, és azt is tudják, mit figyeljenek meg.

Nálunk ingyenes a napelem rendszer felmérése!

Addig, amíg nem tudjuk, a telepítés valóban megoldható-e az adott ingatlanon, semmilyen munkadíjról vagy költségről nem beszélhetünk. Magát az árajánlatot is csak a felmérés alapján rögzített adatok alapján állítjuk össze, ezért cégünk a felmérést teljesen ingyenesen végzi.

Ráadásul ezt az igen összetett és komoly feladatot nagyon gyorsan el tudja végezni a csapatunk, hiszen csupa profi szakemberből áll, pontosan tudják, ki mit néz és vizsgál, így nincsenek "üresjáratok". Az idő pénz, ezt mindig szem előtt tartják. Kb. egy-másfél óra alatt minden vizsgálatot elvégeznek a házon ahhoz, hogy megállapítsák, alkalmas-e a napelem rendszer telepítésére.

Nézzük, mit figyelnek a szakembereink a házunkon?

Nálunk ingyenes a napelem rendszer felmérése!
Árnyékoló tényezők

A napelem rendszer tájolása

A legelső, amit el kell végezniük, az égtáji viszonyok ellenőrzése. Ez mutatja meg, hogy optimális esetben mennyi napfény éri az elemeket. Hazánkban a délkelet-délnyugat közötti tájolás a legideálisabb, mert az évszakok váltakozása miatt így éri a legtöbb napsütés a felszerelt elemeket.

Árnyékoló tényezők

Nemcsak a napsütésre, de az árnyékokra is figyelni kell. A szakemberek megvizsgálják, nincs-e semmi a  tetőn vagy környékét, ami beárnyékolhatja a napelemeket, és ezáltal nem érné elég napfény a tetőt.

Mivel évtizedekig működő rendszert tervezünk, nem elég a mában gondolkodni, figyelni kell arra is, hogy az évek során nem alakulhat-e ki árnyék pl. egy fa, vagy éppen a szomszéd házon történő változások miatt. A kémények, erkélyek, ablakok mellett ezek is fontos tényezők. Nem elég tehát a ház jelenlegi környezetét figyelembe venni, gondolni kell az évekkel későbbi állapotra is.

A tetőszerkezet vizsgálata

Ez az egyik legfontosabb tényező, amely meghatározhatja a napelem rendszer telepítésének lehetőségét. A tetőnek alkalmasnak kell lennie arra, hogy évtizedeken át biztosan tartsa az egész rendszert, és elbírja majd, amikor ráerősítik a szakemberek a tartószerkezetet.

Nem véletlen, hogy cégünk a legkiválóbb minőségű termékeket, piacvezető gyártók elemeit és eszközeit használja. Itt aztán valóban fontos a minőség! Nemcsak a szakembereink tudásának minősége, de a rendszer elemeinek is professzionálisnak kell lennie.

A tető formája többnyire azonnal elárulja, hogy alkalmas lesz-e a napelem rendszer megtartására. Az is gyorsan kiderül, hogy elférnek-e rajta az áramellátáshoz megfelelő mennyiségű napelem, amely egyenként 1,7 négyzetméteres területű. 

A tetőszerkezet vizsgálata
Minőségi működés mindenek felett

Minőségi működés mindenek felett

Mint azt már említettük, előfordulhat, hogy az ingatlan nem alkalmas a  napelem rendszer telepítésére. Ebben az esetben a szakembereink kiszámolják, hogy pl. a rossz tájolás mennyiben befolyásolná a termelést, és ha az eredmény még elfogadható, akkor azt javasolják, hogy érdemes kompromisszumot kötni, és vállalni a telepítést. 

Amennyiben azonban nem garantálható a minőségi termelés, a háztetőre telepítéséről, sajnos, le kell mondanunk. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk a napelem rendszerről! Más lehetőségek is vannak a napelemek felszerelésére! Egy melléképület, pl. egy garázs már alkalmas lehet rá a szerkezet megtartására, amelyet aztán gondos átkábelezéssel összeköthetjük az otthonunkkal, ügyelve természetesen az esztétikára is.

Szintén gyakori megoldás a földre telepítés, ehhez is léteznek külön erre kifejlesztett telepítési technikák. Napelemeinket akár a kertbe is állíthatjuk, ha ott van elég hely, és a napfény jól éri őket. A hatás ebben az eseteben ugyanolyan kifizetődő lesz. 

Ezek a felmérések tehát, amelyek az inverter helyének meghatározásán keresztül egészen az utolsó kábel rögzítésének megtervezéséig tartanak, cégünknél teljesen ingyenesek!

Napelem nem csak családi házra

Bár kollégáink minden megoldást igyekeznek megkeresni, ha esetleg a ház nem alkalmas a napelem rendszer telepítésére, fontos megegyeznünk, hogy akár nem-et is mondanak rá, ha valóban nincs mit tenni. Ha úgy látják, hogy a befektetés nem térül meg, és nem lehetne megfelelő hatásfokon energiát termelni az adott ingatlanban, akkor inkább lebeszélik az érdeklődő ügyfelet a telepítésről. 

A minőség és megbízhatóság a legfontosabb számunkra. Ügyfeleinknek a legjobbat adjuk, nem engedhetünk ebből a vállalásunkból!

Összefoglalva a napelemek működését befolyásoló tényezőket:  a tető dőlésszöge (kb. 25-45 °az ideális), a tető mérete( kell hely a napelemeknek), a ház tájolása (a legoptimálisabb a délkelet-délnyugati), z árnyékoló tényezők (fa, kémény, szomszéd ház).

Napelem nem csak családi házra

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Az én otthonomba is lehet napelem rendszert telepíteni? Az én otthonomba is lehet napelem rendszert telepíteni?