+36 (1) 699 99 88

Finanszírozza napelemét pénzügyileg tudatosan és felkészülten!

A 2021. január 1-én induló otthonfelújítási támogatással biztosított 50%-os vissza nem térítendő állami támogatás igénybevételéhez több olyan feltételt is előírtak, ami nem mindenki számára biztosított, így más pénzügyi alternatívát is meg kell vizsgálnia.

Amennyiben nem rendelkezik a teljes kivitelezéshez szükséges forrással, akkor a segítségünkkel próbálunk olyan lehetőségeket bemutatni, amivel elérhetővé válik a napelemes rendszer kiépítése az Ön otthonában is.

Természetesen az említett finanszírozási formák felhasználhatóak abban az esetben is amennyiben Ön nem az otthonfelújítási támogatás felhasználásával kívánja ingatlanjánák modernizálását megoldani.

Segítünk, hogy a legjobb döntést hozhassa.

Az olcsóbb választás nem mindig célravezető, sok esetben a kedvezőbb finanszírozású rendszerek olyan követelményeket vagy következményeket támasztanak a evő irányába, hogy célszerű elgondolkodni más megoldásokon is. A táblázatban összefoglaltuk és összehasonlítottuk az önerős, az 50%-os otthonteremtési támogatást, és a 100%-os napelem támogatás pozitívumait és kockázatait. Válasszon, és olvasson tovább, vagy keressen minket bizalommal!

Jelzálog alapú hitelek

A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott kölcsönt jelöl, mely esetében a hitelnyújtó nem vizsgálja a hitelcélt, sem annak megvalósulását. A folyósított kölcsönösszeget a hitelfelvevő gyakorlatilag korlátozás nélkül, szabadon felhasználhatja.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden banknál előtörleszthetők, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így az alacsony, vállalható hiteltörlesztés érdekében hosszabb futamidőt is választhat. Későbbiekben, ha anyagi helyzete megengedi, akkor nem kell kivárni a futamidő végét. Az elő- és végtörlesztés ugyan költséggel jár – melyről a bankok aktuális Hirdetménye tájékoztat – de a lejárat előtti visszafizetéssel még így is spórolhat, mert összességében kevesebb kamatot kell megfizetni. 

Napelem finanszírozás - Jelzálog alapú hitelek
Napelem finanszírozás - Jelzálog alapú hitelek

Ha a szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként ingatlant tud felajánlani, akkor sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat kölcsönhöz, mint fedezet nélkül. A hitelkamatok lényegesen alacsonyabbak, mint fedezet nélküli szabad felhasználású hitel esetén, ami már önmagában alacsonyabb hiteltörlesztést eredményez. Arról nem beszélve, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek viszonylag hosszú, akár 20-25 éves futamidejének köszönhetően ugyancsak mérsékelhető a havi törlesztési kötelezettség.

Jelzálog alapú hitelek - összefoglalva

  • Ingaltan fedezete mellett érhető el a hitel
  • Kedvezőbb hitelkamat, THM  (3.5% - 5.5%)
  • Futamideje alatt elő, vagy végtörleszthető

Személyi kölcsönök

Mivel a személyi kölcsönök mögött nincsen ingatlanfedezet, ezért a maximálisan nyújtható hitelösszeget csakis az igénylő jövedelmi helyzete határozza meg. Ez ugyanis a hitel visszafizetésének legfőbb biztosítéka. Emiatt a jövedelemvizsgálat némileg szigorúbb is, mint jelzáloghitelek esetén, valamint kisebb a felvehető összeg is.

A jövedelmi helyzet vizsgálata során a bankok nemcsak a leendő adós igazolható keresetét, munkaviszonyát ellenőrzik, hanem a rendszeres kiadásokat is figyelembe veszik. Egy már meglévő hiteltörlesztés csökkenti a személyi hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet. A bankok meghatározzák, hogy az adós leendő és már meglévő kölcsöneinek törlesztő részlete nettó fizetésének hány százalékát tehetik ki, s ennek megfelelően állapítják meg a nyújtható összeget.

Személyi kölcsönök - összefoglalva

  • Rugalmas – ingatlan fedezete nélkül elérhető hitel
  • Közepes hitelkamat, THM  (5.5% - 16.5%)
  • Adóstárs, kezes bevonása nélkül igényelhető
  • Kiszámítható – a futamidő végéig fix kamattal és törlesztő részlettel vehető igénybe
Napelem finanszírozás - Személyi kölcsönök

Hasonló oldalak

Nem találta amit keresett, vagy segítségre van szüksége? Ha elakadt, keressen minket a +36 (1) 699 99 88 telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén.

Akár 50 százalékban állami támogatott napelem rendszer Akár 50 százalékban állami támogatott napelem rendszer